Vrij werk

Tijdens mijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag werd mij destijds geadviseerd om illustrator te worden van kinderboeken.
In plaats van liefde voor potlood en penseel, ontdekte ik jaren later mijn passie voor mozaïek. Ik begon boeken te lezen, bewonderde Gaudi in Barcelona, Hundertwasser in Wenen en mozaïekkunst in Italië en Marokko.
Ik volgde enkele mozaïek- en een glasmozaïek cursussen en begon mozaïekschilderijen te ontwerpen. Al snel ontdekte ik dat ik weer bezig was met illustreren, maar nu met glasstukjes, scherfjes, kiezels, schelpen, kralen…

Ik laat me het liefst inspireren door mens (figuren). Ik heb veel gereisd en maak bij het ontwerpen van mijn mozaïek graag gebruik van souvenirs uit verschillende landen. Mijn favoriete thema is de prachtige Russische Matruschka, het ‘moedertje’ dat symbool staan voor groei en voorspoed. Tussen alle andere mozaïekwerkstukken door, wil ik steeds weer een lief Matruschkaatje maken.

Ik ben een kleurenmens en in mijn werk kan dat niet onopgemerkt blijven. Elk werk ziet er vrolijk en kleurrijk uit.
Het prachtige van al die harde scherven vind ik, dat ze altijd glimmen en schitteren. Mijn werk mag/moet aangeraakt worden. Het klinkt raar, maar als mozaïekwerk eenmaal gevoegd is, voelt het heel zacht…of is dat mijn gevoel van liefde voor het werk?